2012-06-07 08:38:59• hírek • Szatmár.ro

Több ezren buliztak szerda este a legendás Bikini nótáira

Széles, tágas volt a tér Szatmárnémeti új központjában, mégis szűkösnek bizonyult szerda este, amikor több év után ismét fellépett a Bikini zenekar. Az RMDSZ kampányzáró koncertje egy újabb maradandó emlékkel ajándékozta meg a szatmáriakat, a több ezres tömeg pedig hatalmas tapssal köszöntötte Ilyés Gyulát és Csehi Árpádot.

„Adjon az ég nekünk mindig jobbat, ne csak rosszat, ne csak rosszat, Sok jóból jó sokat, adjon az ég nekünk jó sokat!", csendült fel D. Nagy Lajos jellegzetes hangja úgy fél kilenc magasságában és a sok ezres tömeg máris vele együtt énekelte a magyarság sorsát megjelenítő nótát. A Himnuszból ismert „Balsors akit régen tép,Hozz rá víg esztendőt" sorok modern kori változataként is felfoghatjuk ezt a nótát, a tény pedig, a közönség nem csak hogy szeretettel fogadta, de együtt énekelte a zenekarral, bizonyította: a Bikinit nem csak a régi nagy slágerek miatt szeretik, hanem legújabb alkotásai is képesek megfogni a közönséget - az "Adjon az ég mindig jobbat" az utolsó, 2011-ben megjelent Elmúlt illúziók című albumon szerepel.

A zenekar ügyesen ötvözte az újabb dalokat, mint az Angyali üdvözlet vagy az Őrzöm a lángot, a régi nagy slágerekkel: A nagy barátkozások például 1985-ben, az Adj helyet magad mellett 1987-ben, a Ne legyek áruló  vagy a Széles, tágas a tér 1988-ban jelent meg. A Bikini-rajongók legnagyobb örömére  több olyan nótát is eljátszottak, ami koncerteken ritkábban szoktak felcsendülni, ilyen a Nagy barátkozások vagy A lassan szopogasd.

Természetesen nem maradtak el az olyan slágerek, mint a Ki visz haza, vagy a több generáció kedvenc szerelmes dala, az Adj helyet és a magyar rocktörténelem egyik legnagyobb balladája, A közeli helyeken. Lukács Péter „Peta" gitárjátékával ismét elvarázsolta a közönséget, azokat is, akik még nem hallották élőben játszani a zenekarhoz 2006-ban csatlakozott gitár virtuózt. A Bikini koncertje elképzelhetetlenek Makovics Dénes szaxofonjátéka nélkül, ami ezúttal is remekül szólt. D. Nagy pedig korát meghazudtoló -hihetetlen, de idén már 62 éves lesz - energiával énekelt ismét.

A koncert vége előtt D. Nagy a színpadra hívta a koncert szervezőit, Ilyés Gyula polgármestert , Csehi Árpádot, a Szatmár Megyei Tanács elnökét és Borbély Lászlót, az egykori környezetvédelmi minisztert. Az RMDSZ alelnöke rövid beszédében köszöntötte a szatmáriakat. „Köszönöm Csehi Árpádnak és Ilyés Gyulának az eddigi munkáját. Ne feledjétek, vasárnap szükségük van a ti szavazatotokra", mondta Borbély a több ezres tömeg üdvrivalgása közepette.

És köszönjük Bikini, azaz D. Nagy Lajos, Németh Alajos, Lukács Peta, Makovics Dénes, Mihalik Viktor és Bördén Szabolcs, hogy egy újabb feledhetetlen emlékkel lehettünk gazdagabbak! Adjon az ég nekünk mindig jobbat, ne csak rosszat, ne csak rosszat, Sok jóból jó sokat, adjon az ég nekünk jó sokat!.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: