2015-11-04 10:58:58• hírek • Szatmár.ro

A hallgatás öl - tiltakozó megmozdulás lesz szerdán Szatmárnémetiben

A Facebookon szerveződik az akció: szerdán 19 órára várják a résztvevőket az új főtér rendezvénygödrébe.

A kedden több mint 20 ezer személyt megmozgató bukaresti tiltakozó akció mintájára Szatmárnémetiben szerdán, november 4-én 19 órára szerveződik a korrupció ellen és a Colectiv klubban elhunyt, illetve megsérült fiatalokkal szolidarizáló megmozdulás. A szervezés a Facebookon indult, az esemény létrehozása óta egyre többen jelezték, hogy utcára vonulnak. Szerdán 11 óráig a 20 ezer meghívottból 729-en jelezték, hogy ott lesznek, 688-an pedig érdeklődnek az esemény iránt.

"Itt az idő, hogy mi, fiatalok az utcára vonuljunk, hogy változzon valami. Itt az idő, hogy ébredjünk rá a valóságra. Nem kell tovább eltűrjük a hatalommal való visszaélést, meg kell mutatnunk, hogy nem értünk egyet azzal, ami az országban történik. Túl sok ideig álltunk karba tett kézzel és vártuk, hogy valaki más cselekedjen helyettünk. Gyertek minél többen szerdán, november 4-én tiltakozni. A célunk, hogy elkerüljük a Colectiv klubban történtekhez hasonló eseteket. Együtt megpróbáljuk legyőzni a korrupciót, egy jobb Romániáért. Kedden már több mint 20 ezren vonultak az utcára, gyertek, csatlakozzunk hozzájuk! Hívjatok meg minél több embert!" - áll a Facebook-esemény oldalán.

Az eseményt létrehozó Catalin Pop szintén a Facebookon hívja fel a figyelmet arra, hogy az akcióra a rövid rendelkezésre álló idő miatt nem sikerült engedélyt szerezni. Arra kér mindenkit, hogy a megmozdulás békés, erőszakmentes legyen. Csak sétálni fognak az újfőtéren, a közrend megzavarása nélkül. "A rendezvénynek csak résztvevői vannak, szervezőik nincsenek" - írja az oldalon.

Szerda délután többek között Temesváron és Kolozsváron is lesz hasonló megmozdulás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: