2011-05-31 15:29:58• hírek • Póti Orsolya

Több ezer liter csempészett szesz

Kétezer liter csempészett alkoholra bukkantak a nagykárolyi határrendészet munkatársai a hétfői, illetve a keddi nap folyamán. Két személy ellen is eljárást indítottak csempészés bűncselekménye miatt.

A határrendészek 20 óra 15 perckor állították meg a 40 éves U. Maria, nagybányai lakost, aki Ford Mondeo típusú gépjárműjével, akart áthaladni a kisvároson. A személyes dokumentumok mellett, a hatóság emberei a gépjárművet is átvizsgálták: a csomagtartóban, valamint a hátsó ülésen több műanyag tartályt találtak, melyek tiszta alkoholt tartalmaztak.

A nő nem tudott felmutatni a termékek származását igazoló okmányt, ezért a Nagykárolyi Határrendészeti Hivatal székhelyére szállították a 36 tartályt mélyebbre ható vizsgálatok végett. A nő azt vallotta, a 484 liter szeszt Nagybányáról hozta és egészen Nagyváradig kellett volna szállítsa.

Május 31-én, kedd reggel 7 óra körül a nagykárolyi határrendészek egy teherszállító autó sofőrjére lettek figyelmesek, aki, amint észrevette a hatóság embereit, megállt egy kereskedelmi központ parkolójában.

A határrendészek elkérték az illető személyes dokumentumait, majd a Mazda típusú teherszállítót is átvizsgálták. Mint kiderült, a 43 éves K. Tamás Gábor autójában 1.367 liter alkoholt találtak az ellenőrök, és a sofőr ez esetben sem mutatta be a szállítmány származását igazoló okmányt.

Mindkét személy ellen eljárást indítottak, a 162.735 lej értékben megtalált tiszta alkoholt elkobozták, a gépjárműveket pedig lefoglalták.



Közel kétezer liter csempészett tiszta alkoholt találtak
Közel kétezer liter csempészett tiszta alkoholt találtak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: