2020-05-03 08:56:25• hírek • Bede Emőke

Több ezer lejes bírságot kaptak a tasnádi majálisozók

Képünk illusztráció. Fotó: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal
Képünk illusztráció. Fotó: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal

Annak ellenére, hogy a hatóság minden lehető felületen arra intette a lakosságot, hogy ebben az évben a koronavírus-járványra való tekintettel ne ünnepeljék nagy csoportokban a munka ünnepét, mégis voltak olyanok, akiknek sikerült összehozni a népes vendégsereg számára egy zeneszóval kísért mulatozást, sütögetést.

Ez történt a Szatmár megyei Tasnád városában is, ahol épp a résztvevők biztosítottak bizonyítékot önmaguk ellen, hiszen a majálisról élő videót is közvetítettek a legnépszerűbb közösségi oldalon. A képek tanúsága szerint legalább 15 fő – köztük több gyermek – gyűlt össze egy udvarban és hangos zeneszóval mulatták az időt, holott a katonai rendeletek betartására nem csak a rendőrség, de Horváth Ignác, a Pro Europa Romapárt Szatmár megyei szervezetének vezetője is erélyesen megkérte a közösséget.


"Tájékoztatjuk a polgárokat, hogy a szabadban való sütögetés tilos, inkább grillezzenek otthon, annál is inkább, mivel az előrejelzések szerint az időjárás sem lesz barátságos velünk a hétvégén. Ne számítsanak a legkisebb mértékű toleranciára sem azok, akik nem tisztelik a Covid-19 leküzdése érdekében tett közös erőfeszítéseket, vagy akik nem hajlandóak megérteni, hogy ez alkalommal otthon, családi körben kell ünnepelni” – szögezte le korábban a rendőrség. A Szatmár megyei egyenruhások pedig tartották is magukat az adott szóhoz.


Paula Gabor rendőrségi szóvivő ugyanis szombat délután közölte, a közösségi oldalon megjelent képek nyomán a hatóság hivatalból vizsgálatot indított a tasnádi esemény körülményeinek tisztázása érdekében. Mint megállapították, a kb. 15 főből álló csoport – köztük három kiskorú – egy 37 éves, helybeli férfi udvarán gyűlt össze, ahol aztán zenét hallgattak és szeszesitalt fogyasztottak. A felvételek segítségével még szombat délután sikerült azonosítani a résztvevőket, akikre összesen 36 ezer lejnyi pénzbírságot szabtak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: