2019-08-09 08:16:12• hírek • Bede Emőke

Több ezer lejes bírságot kapott az egyik szatmári gyorsétterem

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztosági Igazgatóság augusztus 2. és 8. között összesen 97 olyan ellenőrzést tartott, melyek kifejezetten a vágóhidakat, a hús- és tejfelfeldolgozó egységeket, az élelmiszerraktárakat, a közétkeztetési egységeket, bevásárlóközpontokat, élelmiszerpiacokat érintették.

Ez alkalommal főként a vörös, a fehér és a halhúsok, illetve a tojás állt az ellenőrzés középpontjában: nagy alapossággal vizsgálták be az élelmiszerek minőségét, a higiéniai körülményeket, az alapanyagokat, és természetesen a hozzájuk kapcsolódó szállítási és tárolási dokumentumokat is. Ugyanakkor a rendőrség, a csendőrség és a határrendészet segítségével a megye területén átszállítandó illegális élelmiszer-rakományokra is vadásztak.


Az ellenőrzés ez alkalommal sem maradt eredménytelen. A legnagyobb, pontosan 10 ezer lejes pénzbírságot egy szatmári gyorsétterem kapta, ugyanis olyan helyiségben működött, melyre az illetékes hatóságtól még nem kapta meg az engedélyt. Egy nagykárolyi élelmiszerüzletet pedig azért bírságoltak meg, mert a bolt raktere nem felelt meg az alapvető élelmiszer-biztonsági előírásoknak. Három piaci árust pedig írásos figyelmeztetésben részesítettek, ugyanis a zöldségek és gyümölcsök értékesítése nem a legjobb higiéniai körülmények között zajlott - derül ki a DSVSA legfrissebb közleményéből, melyben ez alkalommal sem hozták nyilvánosságra meg a bírságban részesített személyek, üzletek vagy éttermek nevét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: