2010-12-09 13:05:21• hírek • Szatmár.ro

Több ezer kérvényező

Idén már több mint négyezer szatmári igényelte a Szatmár Megyei Egészségbiztosító Pénztárnál Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

Nem telik el olyan hónap, hogy legkevesebb négyszáz szatmári ne érdeklődne, vagy igényelne Európai Egészségbiztosítási Kártyát. A biztosítás megléte nagyon fontos azok számára, akik külföldre utaznak, mert ez az orvosilag szükséges egészségügyi ellátások igénybevételére jogosítja azokat, akik valamely tagállamban egészségbiztosítással rendelkeznek.
Természetesen a legtöbben a nyári üdülési időszak előtt kérvényezték a kártyát, de az igénylők száma a téli ünnepek közeledtével újra megnőtt.

Az igazolvány megszerzéséhez minden igénylőnek ki kell töltenie egy típuskérvényt, 14 éven aluli gyerekeknek mellékelni kell a születési bizonyítvány másolatát, valamint az egyik szülő személyi igazolványának a másolatát. A 14-18 év közötti fiataloknak a formanyomtatvány mellé csatolni kell a személyi igazolvány másolatát, a 26 éves kor alatti diákoknak a kérvény és igazolvány-másolat mellé a diákigazolvány másolatát is mellékelni kell. Az alkalmazottaknak az űrlap és a személyi igazolvány másolata mellé csatolni kell a munkáltatói igazolást, nyugdíjasoknak pedig az előző havi nyugdíjszelvény másolatát.

Az egészségbiztosítási kártyával rendelkező, más tagállamban egészségügyi ellátásra jelentkező személyek a tervezett tartózkodásukra való tekintettel orvosilag szükségessé váló szolgáltatásokban részesülhetnek az adott tagországi biztosítottaknak megfelelő feltételekkel.

Az itthoni egészségbiztosítás alapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) mindazokat a más tagállamban igénybe vett ellátásokat kifizeti, amelyeket az adott EU-tagállam állampolgárainak is a biztosítójuk fizet; ezeket tehát külföldön térítésmentesen kapjuk.
 A szatmáriak számára a Szatmár Megyei Egészségbiztosító Pénztár székhelyén, a Lucian Blaga sugárút 64. szám alatt szerezhető be az irat.


Havonta legalább négyszázan kérvényezik az egészségügyi kártyát
Havonta legalább négyszázan kérvényezik az egészségügyi kártyát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: