2018-08-10 07:29:17• hírek • Bede Emőke

Több ezer eurót csaltak ki a szerelmes olasztól

A szerelem öl, butít és nyomorba dönt – szokták mondani a sokat tapasztalt öregek, s ilyenkor általában egy bomba jó nőre gondolnak, aki tönkretett egy szerencsétlen, jobb sorsra érdemes férfiút –írta 35 évvel ezelőtt Stephen King egyik népszerű regényében, s úgy tűnik sorai napjainkban is igencsak aktuálisak.

Történt ugyanis, hogy egy olasz férfi még 2014-ben egy internetes társkereső oldalon megismerkedett egy romániai nővel, s közel fél éven át folyamatos kapcsolatban is maradtak. A 2015-ös év közepe táján aztán úgy döntött a férfi, szeretne személyesen is találkozni a hölggyel, ezért meghívta magához Olaszországba, sőt, azt is vállalta, hogy fedezi a teljes utazási költséget is.
 

A nő arra kérte a hősszerelmest, a jegyre szánt pénzt utalja át egy Piatra Neamt-i utazási iroda részére, jobban mondva az irodát vezető nő számlájára. A naiv férfi át is utalta a megbeszélt összeget, ám különféle okokra hivatkozva újabb és újabb tranzakciókra vették rá az illetőt. A mondvacsinált indokokkal kicsalt összeg lassan elérte a 9 ezer eurót, s itt már az olasz férfi is gyanút fogott, emiatt értesítette a hatóságokat. Mint kiderült, az utazási iroda nem is létezett, a szolgáltatások köré felépített honlap pedig kamu volt.
 

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei a rendőrség embereivel közösen 4 személy (három nő és egy férfi) lakásában tartottak házkutatást Szatmár, Temes és Krassó-Szörény megyében. Az akció során a hatóság emberei 3 laptopot, 4 mobiltelefont, egy táblagépet is lefoglaltak, az ezeken tárolt adatok átvizsgálása jelenleg is zajlik. Az ügyben bűncselekmény csoportos elkövetése, számítógépes hamisítás és csalás miatt indítottak eljárást, kihallgatás céljából pedig három személyt már be is kísértek a DIICOT temesvári székhelyére –számolt be róla a Román Rendőrség közleménye.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: