2018-08-21 11:09:05• hírek • Bede Emőke

Több ezer csomag cigarettát hátrahagyva menekültek a csempészek

Bár már több új csempészmódszerről is van tudomása a határrendészetnek, a „klasszikus” módszerek még mindig népszerűek.

Mi sem bizonyítja azt jobban, minthogy hétfőn a határrendészet munkatársai Mózesfalu környékén végzett ellenőrző körútjuk során egy csoportot vettek részre. A férfiak hátán ott ékeskedtek a már jól ismert, fekete fóliába csomagolt dobozok, épp ezért az egyenruhások fel akarták tartóztatni őket. A szóbeli felszólításra a csempészek nem adták meg magukat, hanem csomagjaikat ledobva rohanni kezdtek, mindenki más irányba. A határrendészeknek végül csak egyetlen férfit sikerült fülön csípniük, a 32 éves M. Eduárdot. Az üldözéssel egy időben értesítették az ukrán hatóságokat is az eseményről.
 

A helyszínen végül 9 dobozt sikerült begyűjteni, melyekben összesen 4 500 csomag ukrán eredetű cigaretta rejtőzött. A szállítmány értéke nem kevesebb mint 52 650 lej. A határrendészet nyomozást indított a további elkövetők azonosítása érdekében, akiket csempészet és illegális határátkelés miatt vonnak majd felelősségre.



Ám nem csak Szatmár megyében találkoztak cigarettacipelő csoporttal a határrendészek. Ugyanezen a napon a máramarosszigeti határőrök is egy hasonló csoportot véltek felfedezni. Nem meglepő módon ezek a férfiak sem álltak meg a felszólításra, hanem a Tisza vizébe vetették magukat, majd visszaúsztak Ukrajna területére. Ezek a csempészek is 9 dobozt hagytak hátra a menekülés közben, melyekből végül 4 750 csomag cigaretta került elő.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: