2016-01-31 12:50:31• hírek • Kocsis Zoltán

Több ezer csempészcigit találtak a Peugeot-ban Halminál

Több ezer, Ukrajnából származó csempészcigarettát találtak egy személygépkocsiban a határrendőrség munkatársai szombat este a halmi határátkelőnél. Száz kilométerrel keletebbre csak autós üldözés után tudták elfogni a csempészt és portékáját.

Szombat este 22.00 óra körül Peugeot személygépkocsit vezetve igyekezett belépni Romániában P. István. A gépkocsi és vezetője azonban gyanút keltett a határőrség munkatársaiban, ezért alaposan átkutatták a járművet. A karosszériában és az üzemagyagtartályban összesen 2560 doboz ukrán cigarettát találtak.

A hatóság elkobozta a 11.500 lej értékű dohányárut és a 4000 lej értékű Peugeot-t, a 35 éves férfit pedig 8000 lejre bírságolták.

Százhét kilométerre keletebbre, a Máramaros megyei Tiszaveresmarton mozgalmasabb és izgalmasabb körülmények között fogtak el egy nagyobb rakomány csempészcigit. A határrendészet ugyanis hiába próbálta megállítani a Franciaországban bejegyzett Fordot, annak vezetője fittyet hányt a hatóság jelzéseire. Autós üldözés alakult ki, ám a menekülő férfi elveszítette uralmát járműve fölött, a Ford pedig egy ház kapujának ütközött.

A gépkocsiban 4000 doboz Jin Ling cigarettát találtak, a csempészáru értéke 36.200 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: