2020-04-26 09:24:30• hírek • Szatmár.ro

Több esetben is riasztották a szatmári tűzoltókat a szombat délutáni szélvihar miatt

illusztráció
illusztráció

Szerencsére komolyabb károkat nem okozott a szombat délutáni erős szélfúvás Szatmár megyében, viszont több esetben is a tűzoltók segítségét kérte a lakosság.

Narancsszínű riasztás volt érvényben Szatmár megye számos településén szombat délután 16.30 és 17.30 órák között: 85-95 km/h-s erősségű  szélvihar tombolt a megye több pontján.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleménye szerint több ízben is riasztották a tűzoltókat a megyeközpont lakói, miután az erős szél fákat döntött ki, tetőket szakított le, vagy egyéb olyan veszélyt teremtett, amely megoldására szükség volt a tűzoltók segítségére.

A közlemény szerint az alábbi esetekhez siettek szombat délután a tűzoltóság munkatársai: a szél megrongálta egy Batizi úti tömbház tetejét, majd hasonló eset történt egy Kendi utcai lakóház esetében is. A Stupilor utcában egy ház tetejéről lerepült fedéldarab akadt fenn a villanyvezetékeken, a Humulești sétányon pedig egy fa dőlt a járdára. A Lazarului utcában egy fenyőt döntött ki a szél, ami az úttestre borult, a Vasile Lucaciu sugárúton, a Károlyi úton, és a Brașov utcában szintén lakóépületek tetejét tépázta meg a vihar. A Horea utcában egy étterem teraszára dőlt rá egy fa.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint kisebb anyagi károkon kívül komolyabb problémát nem okozott a szélvihar.








 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: