2008-12-03 08:48:29• hírek • Csenteri Judit

Több bor, de kevesebb sör

Az Európai Unió változtatott azon szabályozásokon, amelyek azt írják elő, milyen mennyiségben hozható be szeszes ital az Unió területére.

E módosítások értelmében az Európai Unió területére hazatérő állampolgárok az eddigi két liter helyett most összesen 4 liter bort és maximum 16 liter sört hozhatnak magukkal. Ez utóbbi eddig nem volt szabályozva. A magas alkoholtartalmú italokra vonatkozó korlatozások nem változtak: továbbra is egy liter vihető be az Unió területére.

A jelenlegi változtatások következtében, a jövőben nincsenek korlátozva az Európai Unió területére behozandó kávé, tea és parfüm mennyiségek. A cigaretta mennyiségét azonban a tagállamok 200 szálról 40 szálra csökkenthetik.

Az Unió területére behozható javak értéke is megváltozott. Mindazok, akik repülővel vagy hajóval érkeznek, 430 euró lej értékben hozhatnak be olyan termékeket, mint például játékok vagy elektronikai cikkek, anélkül, hogy adót kellene rá fizetni. Akik pedig gépkocsival vagy vonattal utaznak, 300 euró értékben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: