2010-06-03 20:15:57• hírek • Póti Orsolya

"Több bicikliutat!!!"

A  nagyvárosi felvonulások mintájára, csütörtökön Szatmárnémetiben Minimal Mass-t szerveztek. A város kerékpározói több és korszerűbb bicikliutakat követeltek.

Az eső ellenére közel ötvenen pattantak biciklire, és gyűltek össze a megyeközpontban megszervezett Minimal Mass-ra, melynek célja a korszerűtlen és kevés bicikliútra való figyelem felkeltése volt. A részvevők szerint városunkban rosszul vannak kialakítva a bicikliutak, egyre kevesebb van belőlük - hiszen ami volt azon autók parkolnak -,  és nincsenek jól elválasztva a gyalogosjáróktól, valamint a gépjárműforgalomtól.  A kerékpárosok "Több kerékpárutat" feliratú táblákkal, a Római Katolikus Székesegyház előtt gyülekeztek, ahonnan városközpont különböző utcáit érintve, a forgalmat nem zavarva kerékpároztak az ügy érdekében.

Az egy órás felvonulás a Főtéren ért véget, ahol Nits János, szatmárnémeti városi tanácsos egy közvitára hívta meg a követelőző kerékpárosokat. A kerékpárutakért harcolók mostantól nem csak felvonulással, hanem konkrétumokkal is tehetnek az ügy érdekében: csak fel kell térképezni a várost, és el kell gondolkozni azon, hogy hol és hogyan lehetne több, korszerűbb, és mindenkinek praktikus kerepárutat kialakítani. Az ötleteket, véleményeket megoszthatják az év végén zajló közvitán.


Az eső ellenére közel ötven kerékpáros vett részt a felvonuláson
Az eső ellenére közel ötven kerékpáros vett részt a felvonuláson


Szatmárnémeti kerékpárosai több biciliutat követelnek
Szatmárnémeti kerékpározói több biciliutat követelnek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: