2018-08-13 13:33:29• hírek • Szatmár.ro

Több baleset is történt víz közelében, egy fiatalt még mindig keresnek

A hétvége több család számára hozott tragédiát; a szatmári tűzoltókat és mentősöket sajnos több esetben is riasztották az utóbbi pár napban víz közelében történt balesetekhez. Egy személyen már nem tudtak segíteni, egy fiatalt pedig még mindig keresnek, hátha életben találják.

Egy 22 éves fiatal Borválaszúton fulladt bele egy tóba. A mentők mindent megtettek érte, de nem tudták visszahozni az élők közé. Egy 28 éves fiatalt még keresnek, ő még vasárnap este tűnt el a Szamosban Óvári környékén. Állítólag a barátai szeme láttára tűnt el a folyóban. A vetési fiatalember kutyájával együtt ment be úszni, de az gazdája nélkül tért vissza a többiekhez. A hatóságok folyamatosan keresik a fiatalt. 


Egy 65 éves férfira még éppen időben találtak a Szamosban, őt mentőcsónakkal szedték ki a vízből. Az eset Vetés közelében történt, a gyors mentési akciónak köszönhetően nem történt nagyobb baj.  


A hatóságok azt tanácsolják mindenkinek annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek a hasonló balesetek, hogy mindig csak kijelölt fürdőhelyen hűsöljünk a vízben, ne menjünk olyan helyre, ahol nem tudják biztosítani, hogy nem esik bajunk! Ha nem tudunk úszni, ne menjünk mély vízbe, és ha egy mód van rá, ne fürödjünk egyedül, hogy segítséget tudjunk kérni, ha szükséges! Ittasan semmiképp se szánjuk rá magunkat a pancsolásra, arról már nem is beszélve, ha éjszaka tervezünk hasonló őrültséget! Nem tudjuk megfelelően felmérni a környezetünket, könnyen bajunk eshet. Szintén fontos, hogy felhevült testtel ne menjünk a hideg vízbe, fokozatosan szoktassuk magunkat a hőmérséklethez, különösen igaz ez, ha előtte napoztunk! Gyermekeinket, hozzátartozóinkat soha ne hagyjuk egyedül, mindig figyeljünk egymásra: ezzel tehetünk a legtöbbet egymásért és a felhőtlen nyári szórakozásért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: