2009-08-05 15:45:42• hírek • Parajdi Andrea

Több a segélyhívás

A 2009-es év első hét hónapjára elkészítette kiértékelését a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. Ebben az időszakban 1347 alkalommal kaptak segélykérő hívást.

Az év első hét hónapjában is aktív tevékenységet végzett a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. 134 alkalommal nyújtottak segítséget tűzesetnél, illetve 66-szor mentek ki olyan területekre, ahol növényi hulladékot felügyelet nélkül égettek el, és amely ezáltal nagyobb katasztrófákat is előidézhet. A SMURD rohammentők szükségszerűsége továbbra is beigazolódni látszik, hiszen idén, hét hónap alatt 921 sürgősségi esetnél nyújtottak gyors orvosi segítséget. Közbelépésükkel 995 személyt láttak el szakszerűen.

Emellett a Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége hat alkalommal mentett meg állatokat, négyszer árvíznél nyújtott segítséget, négy alkalommal pedig a környezet védelmének érdekében avatkozott közbe.

A kiértékelés időszakában 1.024.396.600 lej értékben sikerült javakat megmenteniük a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének, illetve 2.432.280 lej értékben keletkezett anyagi kár.

A tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva idén hatszor több volt a segélykérés. Az 1347 segélyhívásból egyébként négy hamis tűzbejelentés volt, illetve 18 alkalommal a SMURD-ot is tévesen riasztották.

A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége mindezeken kívül rendszeresen tartott gazdasági egységeknél ellenőrzési akciókat is. Mintegy 658 alkalommal vizsgálták meg, hogy eleget tesznek-e a tűzvédelmi szabályoknak és helyben biztosítani tudják-e az alapsegítséget katasztrófák esetén.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: