2008-07-18 09:11:58• hírek • Csenteri Judit

Németországi munkalehetőségek

A kelet-európaiaknak 2012-ig tilos Németországban dolgozni.

A német kormány nemrég arról határozott, hogy elhalasztja a határok megnyitását az Európai Unióhoz legutóbb csatlakozott kelet-európai országok munkaereje számára.

 



A fent említett határozat valamelyest elszigeteli Berlint Európa más részeitől, aki azonban kivételeket is tesz munkaerő és munkaerő között, ezáltal megnyitva a határokat a szakképzett munkaerő számára.

Németország 2004-ben, amikor az Európai Unió 10 országgal bővült ki, megkapta azt a lehetőséget, hogy 2011-ig visszaszorítsa az új országok állampolgárainak Németországban való munkavállalási lehetőségeit.

Bár Ausztria kivételével minden ország elengedte hasonló korlátozásait, Németország, amely az euró zóna legjobb gazdaságával rendelkezik, döntését munkanélküliségi rátájával magyarázta, amely 3 millió német állampolgárt érint. Ezzel párhuzamosan azonban Németország szakképzett munkaerőhiányban szenved, amely negatív kihatással van iparára.

A német kormány úgy döntött tehát, hogy mindamellett, hogy megnyitja a határokat a legutóbb csatlakozott tagországok szakképzett munkaereje számára, az emigrálással járó intézkedéseket is leegyszerűsíti. Továbbá az Európai Unióból - beleértve a keleti országokat is - érkező felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek, a jövőben nem kell bebizonyítsák, hogy nem foglalják el egy német munkanélküli helyét.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: