2012-07-21 17:27:12• hírek • Kocsis Zoltán

Több a betöltetlen állás, mint a múlt héten volt

Megnőtt a betöltetlen munkahelyek száma Szatmár megyében az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest - legalábbis ez derül ki a Szatmár Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség legújabb tájékoztatójából. Ezek szerint jelen pillanatban 445 betöltetlen munkahely van a megyében, szemben az egy héttel ezelőtti 318-al.

Amint azt már megszokhattuk, a szabad állások túlnyomó többsége a textiliparban van: a közel 250 betöltetlen munkahelyen a fehérnemű-vasalótól kezdve a szabón át a bőrművesig igen széles a keresleti paletta. Ezen kívül is széles a munkahelyek kínálata, szükség van például csomagolóra, recepciósra, villanyszereplőre, mosogatóra, bolti eladóra, szakácsra, hegesztőre, esztergályosra, mi több, menedzserre és üzletvezetőre is. Ami a nem szatmárnémeti munkalehetőségeket illeti, Sárközújlakon egy agrármérnököt, Kisgércén két képesítés nélküli munkást valamint egy kőművest, Szilágysomlyón egy kamionsofőrt, Nagybányán pedig egy kőművest keresnek. Összesen kilenc olyan munkahely van, ahol felsőfokú végzettség szükséges és 56, ahová semmilyen végzettség nem szükségeltetik.

Az Ügynökségen keresztül 64 külföldi munkahelyet is el lehet foglalni. Dániában harminc személyt alkalmaznának állatfarmokra, továbbá három radiológust is szívesen látnának az északi országban. Németországban két-két orvosra és elektromérnökre valamint egy software-fejlesztőre van igény, Csehországban húsz árukezelőt, Spanyolországban pedig két marógép-kezelőt keresnek.

További információkhoz a Szatmár Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség Ion Ghica utca 36 szám alatt található székhelyén vagy a 0261-770237-es telefonszámon lehet hozzájutni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: