2021-05-13 10:17:29• hírek • Bede Emőke

Több Szatmár megyei települést is elöntött az ár – Helyszíni képek

Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal
Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal

Az elmúlt éjszaka folyamán lehullott nagymennyiségű csapadék több Szatmár megyei településen is komoly gondot okozott, a katasztrófavédelem közbelépésére alig néhány óra leforgása alatt több településen is szükség volt.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban, 1 óra 19 perckor az önkéntes tűzoltókra Nagyszokondon, egy, az árvíz által elmosott hídnál volt szükség, majd 2 óra körül tíz hivatásos tűzoltó vonult ki a szintén Szokond községhez tartozó Felsőboldádra is, ahol egy nagyteljesítményű szivattyúval igyekeztek orvosolni a kritikussá vált helyzetet.


Hajnali 5 óra után pár perccel Nántűn is szükség volt a katasztrófavédelem közbelépésére, ahol megközelítőleg 20 gazdaságot öntött el a víz. A tűzoltóságnak e településen három gyereket, négy felnőttet, egy kutyát és egy macskát kellett evakuálnia. Alig egy órával később Szakaszra is riasztották a tűzoltókat, ahol szintén hatalmas területet borított el az ár. A természeti csapás emberéleteket nem követelt, viszont kb. 150 személyt ideiglenesen a helyi kultúrotthonban kellett elhelyezni - egy részüket már be is fogadták a rokonok.
 



A prefektus már a helyszínen

Csütörtök reggel Altfatter Tamás prefektus személyesen is felkereste az árvíz sújtotta Szakaszt, ahol a mentési folyamatokat és a kárfelmérést ellenőrzi. A hivatal tájékoztatása szerint a 19A jelzésű országút egy ideig járhatatlan volt az úttesten átcsapó víz miatt, viszont mostanra a megye minden útszakaszán lehet közlekedni.










Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: