2020-06-22 08:44:08• hírek • Bede Emőke

Több Szatmár megyei településen is gondokat okozott a hirtelen lehullott, nagy mennyiségű csapadék

Képünk illusztráció. Forrás: ISU Satu Mare Facebook-oldal
Képünk illusztráció. Forrás: ISU Satu Mare Facebook-oldal

Ahogyan arra a meteorológusok is figyelmeztettek, heves esőzés érte el a vasárnap folyamán Szatmár megyét, és sajnos a hirtelen lehullott eső ez alkalommal is több helyszínen okozott gondot.

Szatmárnémetiben példának okáért a Batizi úti felüljáró alatt gyűlt össze a víz, megnehezítve ezzel a forgalmat, de 22 óra 10 perc körül Sárerdőn is szükség volt a tűzoltók segítségére, az ár ugyanis elöntötte egy ház pincéjét. A helyszínre a katasztrófavédelem három embere vonult ki egy nagy teljesítményű vízpumpával.


Nem sokkal később Vetésből érkezett segélyhívás, mivel a víz több udvart is elöntött a településen. A helyszínre hat tűzoltó vonult ki, majd itt is üzembe helyezték a vízszivattyúkat. Munkájukat a helyi önkéntes tűzoltók is segítették – tájékoztatta híroldalunkat a katasztrófavédelem szóvivője, Timis Bianca. Józsefháza és Sárközújlak között azonban nem a víz, hanem a szél okozott gondot, egy termetes fa ága ugyanis a széllökések ereje alatt megadta magát és letört, egyenesen az aszfaltra zuhanva.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: