2012-07-17 09:08:58• hírek • Blikk.hu

Tízmilliójáért harcol Majka

Bár későn regisztrált a jogvédő hivatalnál, ettől még megkaphatja a pénzt.

Akár 10 millió forintot (megközelítőleg 158 ezer lej) is kaphat idén a youtube-os letöltések után járó jogdíjakért Majka, akinek aláírásáig 10 millió alkalommal töltötték le Belehalok című dalának klipváltozatát a YouTube internetes videomegosztó portálról. Ez kattintásonként 1-2 forintot jövedelmezhet a jogtulajdonosnak, és a szerző(k)nek egyenlő arányban. Pénz azonban csak akkor jár, ha a nézők legalább 5 másodpercig hagyják futni a reklámot.

Mivel a Belehalok című klipnél kezdettől fogva megy a reklám, feltételezhetően legalább a hallgatók fele rákattintott a reklámra is, így a Majkára eső rész 5-6 millió forint lehet. Ehhez jön, hogy a jogtulajdonos, azaz a kiadó is utal neki a részéből a szerződésben kialkudott százalék arányában. A kérdés csak az, mikor lesz ebből Majkának pénze.

- Várom, hogy utaljanak, de ha jól tudom, az Artisjus még az első youtube-os hónap elszámolásával sem készült el" –  mondta Majka (32), aki toronymagasan vezeti az első magyar közösségi slágerlistát, és végre regisztrált a jogvédő irodánál. – Nagyon rendesek voltak, segítettek kitölteni a papírokat. Elvileg összejöhet ennyi pénz, amit álmomban sem gondoltam volna, de nem akarom beleélni magam – magyarázta Majka. – Ha viszont mind a 10,7 millió klikkelő kinyomta a reklámot, abba belehalok – tette hozzá a rapper, aki így, akár már most is milliomos lehet. Persze egyelőre csak papíron.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: