2018-11-02 11:49:36• hírek • Bede Emőke

Tízmillió eurós beruházás: bevásárlóközpont és lakópark épül Szatmárnémetiben

Közel egy év telt el azóta, hogy a Ceetrus Románia (az egykori Immochan) egy hét hektáros területet vásárolt meg városunkban azzal a céllal, hogy kibővítse a jelenleg sem kis méretekkel rendelkező Auchan bevásárlóközpontot, illetve emellé egy modern lakóparkot alakítson ki.

November 2-án pedig végre azért hívták össze a szatmári sajtó képviselőit, hogy ünnepélyes keretek között, Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser jelenlétében hivatalosan is megnyissák az építkezést. Mint a Ceetrus Románia képviselői a helyszínen elárulták, első körben egy 9 ezer négyzetméteres alapterületen szeretnének egy modern, komoly méretekkel rendelkező üzletsort kialakítani, mely egy mozit és egy közösségi teret is magába foglal majd. A tervek szerint az Auchannak e kiterjesztése már 2019. augusztusában megnyitná kapuit, majd ezt követően kezdetét vehetné a következő fázis, a lakópark felépítése. Sajtói kérdésre a beruházás vezetője azt is elárulta, kb. 300 lakás kap majd helyet a már-már kisebb lakónegyednyi területen.




Ami magát a strip mall jellegű bevásárlóközpontot illeti, már biztosan lehet tudni, hogy öt fő nyomvonalon indultak el a tervezéskor. 1450 négyzetméteren egy sportszerüzlet kap majd helyet, egy 2000 négyzetméternyi helyre pedig egy lakberendezési bolt költözik be. 1000 négyzetmétert kifejezetten a szabadidős és kreatív tevékenységek számára tartanak fent, ahol a könyves- és játékboltok mellett a kicsik és nagyok is kellemesen eltölthetik majd az időt, de lesz hely egy amfiteátrumnak és egy színpadnak is, ahol különféle rendezvényeket lehet majd lebonyolítani. Odakint egy látványos terasz, bent pedig egy játszótér és egy food court is várja majd a kikapcsolódni vágyó családokat. Mindemellé egy 1370 autó befogadására képes parkolót is kialakítanak. Hogy mennyibe kerül ez a befektetés a Ceetrus Romániának? Nem kevesebbe mint 10 millió euróba, viszont ahogy arra Raluca Crisan, a cég vezetője rávilágított, folyamatosan nyomon követik az ország városainak feljlődőését, és jelenleg úgy látják, Szatmárnémetiben megéri befektetni.



Kereskényi Gábor a találkozón támogatásáról biztosította a Ceetrus Románia csapatát. "Sokan felteszik a kérdést, fel van-e készülve a város két mall-ra. Nos, a választ ma megkaptuk, ugyanis egy komoly cég nem indít befektetést előzetes tanulmányozás nélkül" -mondta el az eseményen a polgármester, aki abbéli örömének is hangot adott, hogy egy új lakónegyed épülhet a városban. A megnyitóbeszédeket egy terepszemle követte, melynek során a városi elöljárók és a sajtó képviselői is megtekinthették, miként áll jelenleg az építkezés folyamata. 





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: