2014-01-23 16:17:14• hírek • Kocsis Zoltán

Tízezer szatmárnémeti nem fizette be az adót 2013-ban

Szatmárnémetiben eléri a tízezret azok száma, akik az előző esztendőben nem fizették be adóikat és illetékeiket, jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Drimus József és Dan Mirel, a helyi adóhivatal két vezetője.

A szakemberek elmondása szerint a szatmári megyeszékhelyen megközelítőleg nyolcvanezer adóköteles személy (fizikai és jogi személyiség egyaránt) él, illetve tevékenykedik. Közülük hatvanezer körüli azok száma, akik időben befizették az adóikat, illetékeiket. További tízezren azt követően fizették be a szükséges összeget, hogy az adóhivatal postai üzenetben felszólította őket. Másik tízezer viszont azt követően sem.

„Szeretném felhívni azok figyelmét, akik tavaly nem fizették be adóikat, hogy tegyenek eleget kötelezettségeiknek. Addig ugyanis nem fizethetik be idei adóikat, amíg a tavalyi elmaradást nem orvosolják", hívta fel a figyelmet Dan Mirel.

Az adóhatóság persze ennél is drasztikusabb lépésekre kész annak érdekében, hogy behajtsa az elmaradást: a következő lépés ugyanis az adós számláinak zárolása! „Havonta átlagban 200-300 számlát vagyunk kénytelen zárolni különböző okok miatt", mondta Dan.

Drimus emlékeztette a szatmárnémetieket, hogy aki március 31-ig kifizeti a teljes évi adóját, az 15% kedvezményt kap ha fizikai és 5%-ot, ha jogi személyről van szó.

A szakemberek felhívták az adózók figyelmét a www.ghiseul.ro oldal nyújtotta lehetőségekre is. Ennek igénybevételével mindenki megtekintheti, mennyit kell adóznia és az összeget be is fizetheti online. Ehhez viszont az érdeklődőnek el kell mennie az adóhivatalba, ott el kell kérnie a belépéshez szükséges kódot.

A ghiseul.ro internetes oldalon ráadásul bármilyen bírságot ki lehet fizetni online.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: