2009-01-25 21:17:45• hírek • Csenteri Judit

Tízezer külföldi munkás Romániában

Románia 2009-ben körülbelül 10 ezer munkavállalási engedélyt fog kiutalni külföldi állampolgárok számára, de ez a szám tovább növekedhet, amennyiben a munkapiac megköveteli azt – derül ki Marius Lazar, a Munkaügyi Minisztérium államtitkárának egy, a mediafax.ro hírportál tájékoztatójából.

„A tárgyalások során a szociális partnerek úgy vélték, hogy maximum 10 ezer munkavállalási engedélyt kellene kiutalni külföldiek számára ebben az évben, annak érdekében, hogy a gazdasági válság körülményei között a hazai alkalmazottak minél inkább védve legyenek.” – nyilatkozta az államtitkár.

A végső megoldás azonban kimondta, hogy valóban 10 ezer munkavállalási engedély legyen kiutalva, abban az esetben azonban, ha a munkaerőpiac többet is megkövetel, növelni lehessen ezt a számadatot.

A Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerint a munkanélküliségi ráta 2009-ben sem fogja meghaladni az 5 százalékot. Várhatóan idén 100 ezerrel nő majd meg a munkanélküliek száma 2008-hoz képes, ami körülbelül 500 ezer munkanélküli lakost fog jelenti az országnak. A Kormány pedig 130 ezer lakosnak tud munkanélküli segélyt kiutalni, a tavalyi 118 ezerhez képest.

Munkavállalás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: