2010-01-15 15:28:15• hírek • Gozner Gertrud

Tízezer körül a beoltottak száma

Négy személyt szállítottak be az elmúlt napokban sertésinfluenza gyanújával a Szatmár Megyei Kórház Fertőző Osztályára.

Az egyik páciensnél a bukaresti intézet már kizárta a H1N1 vírusfertőzés esetét, három betegnél azonban még nem lehet biztosra tudni, hogy nem az új influenza vírusa betegítette-e meg őket. Amint dr. Lidia Tamas-tól, az igazgatóság oltásokért felelős munkatársától megtudtuk, a válasz bármelyik nap megérkezhet, addig is az illető személyek megfelelő ellátásban részesülnek.

Egy hét alatt több mint 7600 szatmári oltotta be magát a sertésinfluenza vírusa ellen - derült a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közzétett adataiból. Tamas doktornő szerint egy hét alatt megtöbbszöröződött a vakcináért folyamodók száma, 1700-ról 9300-ra növekedett. Noha megyénk lakosai egyelőre nem állnak sorba, hogy beoltassák magukat a H1N1 vírusa ellen, a kérvényezők száma így is jelentősen megnövekedett - nyilatkozta a szakember.

A legtöbb oltást kérő személy harminc év fölötti, és a médián keresztül eljutó információk mellett az is befolyásolja őket, hogy az ünnepek után most tértek vissza munkahelyükre, ahol nagyobb fertőzésveszélynek vannak kitéve - véli a közegészségügy munkatársa. A megnövekedett kereslet miatt a héten újabb oltóanyag-szállítmány érkezett a megyei közegészségügyi igazgatósághoz. A tízezer újonnan kapott vakcinából négy ezer darabot a családorvosi rendelők, az oltási központok és más intézmények között osztottak szét.



Látványosan nő az oltásra jelentkezők száma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: