2009-09-19 17:40:20• hírek • Ferenczi Noémi

Tizenötezren bámulták a légi csodákat

Az időjárás is kedvezett az idei második alkalommal megszervezett repülős napnak. Nem csalódott, aki a nagy forgalom ellenére kilátogatott a helyszínre, ugyanis lélegzetelállító bemutatót kísérhetett figyelemmel. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan, idén is körülbelül tizenötezren voltak kíváncsiak a profi pilóták és ejtőernyősök bemutatójára.

A tavalyi első rendezvény sikerére való tekintettel, Szatmár Megye Tanácsa idén is megszervezte a Repülős Napot a helyi reptéren. Lélegzetelállító mutatványokban és közönségben sem volt hiány. A déli órákban kezdődő rendezvényre vezető Szatmárhegyi úton csak lassan lehetett haladni, azonban több ponton rendőrök irányították a forgalmat, mely jelentősen megkönnyítette a sofőrök dolgát, parkolási gondok sem igen adódtak. A bemutató a mazsorettek és a fúvószenekar felvonulásával kezdődött, majd repülőgép modelleket mutattak be, ez után vette kezdetét a tulajdonképpeni légi bemutató, melyen egy igazi vadászgép is tiszteletét tette.

A felnőttek és a gyermekek egyaránt tátott szájjal figyelték a horizonton ide-oda cikázó repülőket, melyek olykor hirtelen megváltoztatták menetirányukat, majd nagyon gyorsan zuhanórepülésbe közeledtek a közönség felé. A közönség lélegzet visszafojtva figyelte, hogy a pilóták milyen precizitással irányítják gépeiket a csavarok, a szinkronrepülés során. Az ejtőernyősök a közönség soraiban értek földet, így bárki közelebbről is megcsodálhatta felszerelésiket, a színes ernyőket. A légi bemutató több órán át tartott, így aki megéhezett vagy megszomjazott bőven talált finomságokat a sörsátraknál.

A Román AeroKlub az ország különböző pontjairól hozta el repülőgépeit. A szatmári közönség két Extra 300-as műrepülőgépet, egy AN2-es repülőgépet, három Ikarus ultrakönnyű repülőgépet, több PZL 104-es Vilga vontató-repülőgépet, és három vitorlázó repülőgépet láthatott a szombati bemutató során.

A Megyei Tanács és a Román AeroClub közös rendezvénye körülbelül tizenötezer nézőt vonzott a helyszínre, mely a látvány és a szervezés szempontjából is igen sikeresnek mondható.


A közönség lélegzet visszafojtva figyelte a bemutatót
A közönség lélegzet visszafojtva figyelte a bemutatót


A Román AeroKlub az ország különböző pontjairól hozta el repülőgépeit

A Román AeroKlub az ország különböző pontjairól hozta el repülőgépeit


Az ejtőernyősök a közönség soraiban landoltak
Az ejtőernyősök a közönség soraiban landoltak


Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: