2015-08-18 17:49:08• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenöt szatmári kézilabdaedző járt képzésen a Ferencvárosnál

Tizenöt Szatmár megyei kézilabdaedző járt az elmúlt hétvégén képzésen a Ferencvárosnál: a háromnapos program egy, a határon átnyúló, nagy ívű projekt része.

A Szatmár - Ferencváros, határon átnyúló női utánpótlás-nevelő kézilabda projekt célja, hogy a történelmi Szatmár vármegye területein népszerűsítse a kézilabdát, egyszersmind egyfajta utánpótlásbázist próbáljon kialakítani. Ennek keretein belül augusztus 15-17. között, azaz szombattól hétfőig 20, döntő többségében fiatal testnevelő és kezdő kézilabdaedző Budapesten tartózkodott, ahol a Ferencváros vendégszeretetét élvezte. Közülük 15-en Szatmár partiumi, öten pedig magyarországi részéről érkeztek.

A három nap alatt a fiatal edzők megtekinthették, miként működik a magyar női kézilabda-utánpótlás nevelésének egyik bástyája: a szivacskézilabdától a juniorokig minden korosztály edzését megtekinthették. Ezen kívül egyéni és csapatmotivációs tréningen, sportmarketing-képzésen is részt vettek.

Szombaton és vasárnap a társaság megtekintette a Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros csapata által szervezett nemzetközi felkészítő torna meccseit. Ezeket kielemezték, szakmai beszélgetéseket folytattak azok kapcsán.

Ezt követően vasárnap mindannyian megtekintették a Ferencváros labdarúgócsapatának tavaly átadott, ultramodern stadionját: az öltözőktől a VIP-páholyokon keresztül a kispadokig. A látottak maradandó élményt jelentettek, komoly lelki többletet, belső indíttatást váltottak ki. A nap egy dunai sétahajózással zárult, amelynek révén mindamellett, hogy megtekinthették Budapest építészeti örökét, kötetlen beszélgetést is folytathattak a Ferencváros utánpótlásedzőivel, akik elkísérték a csoportot a hajózásra.

Az elméleti előadásokat követően hétfőn 09:00 és 17:30 között a testnevelő tanárok a legkisebbektől a juniorokig összesen hét különböző korosztály edzéseit követhették figyelemmel. Mindez Elek Gábor, a felnőtt csapat szakvezetője koordinálta. Az edzések megfigyelésének részeként a vendégek asszisztálhattak a juniorok erőnléti gyakorlásain is, amelynek során a Ferencváros szakemberei aprólékosan elmagyarázták, melyik gyakorlat melyik izomcsoportra miként hat. Hogy mennyire eredményes szakmai műhelybe tekinthettek be a szatmári edzők? Elég annyit mondanunk, hogy az előző szezonban két arany és egy-egy ezüst, illetve bronz érmet szereztek a Fradi utánpótlás-csapatai.

Az edzést közös ebéd követte az FTC edzőivel, majd a klub kézilabda-szakosztályának elnöke, Jenei Zsolt is fogadta a csapatot. A szakosztályelnök maximális támogatásáról biztosította a projekt részvevőit és kiemelte a szakmai mellett az erkölcsi képzés fontosságát is.

Szatmár - Ferencváros határon átnyúló női utánpótlás-nevelő kézilabda projekt egy olyan civil kezdeményezés, amelyben jelenleg több mint negyven edző tevékenykedik és az első évében 27 településen 360, 7 évnél kisebb leányzó kézilabdázott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: