2013-09-22 13:49:27• hírek • Kocsis Zoltán

Kozmopolita művész fotókiállítása Szatmárnémetiben

Igazi kozmopolita művész fotókiállítását tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 26-án, 15 órakor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába. Egy olyan művészét, aki bár négy országban tanult és négy nyelvet beszél, mégsem felejtette el, honnan származnak szülei. Szekeres Melinda még csak 27 éves, de már kapott díjat a francia parlamenttől is.

Melinda1996-ban született Budapesten. Koszovóban, Brüsszelben, Sevillában és Budapesten járt iskolába, követve a három gyerekes, erdélyi származású, Argentínában felnövő, Egyesült Államokban főiskolázó, nemzetközi tekintélyű édesapját, Szekeres Szabolcsot. Magyarul, angolul, spanyolul és franciául beszél. Budapesten fényképészeti tanulmányokat is folytatott.

Művei szerepeltek már kiállításokon és fényképversenyeken Budapesten, Brüsszelben, Sevillában. Eddigi talán legnagyobb sikereként 2011-ben harmadik díjat kapott a francia parlament "Tu veux ma photo? Regards croisés Bruxelles - Europe" elnevezésű fényképversenyén.

A fényképészet iránti szenvedélyét édesapjától örökölte, aki 2010-óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja. Szenvedélyével együtt örökölte édesapja érzékenységét, a részletek finom összehangolását, az emberek és tárgyak, az emberek és környezete közötti, másoknak láthatatlan, bonyolult kapcsolatának felismerését. Gyakran és szívesen fényképezi testvéreit is a mindennapi életben, de ezek a pillanatok is egy finom női lélek rezdülésének tanúi. Érdemes megcsodálni Melinda alkotásainak összehangolt részleteit, komponáló képességét.

Szekeres Melinda most állít ki először Romániában. A tárlatát 2013.szeptember 26 - november 6.  között lehet megtekinteni a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában. A csütörtöki megnyitón  Cserey Csaba, Gheorghiu Roxana, Morar Loredana és Vékony József szolgáltatja a kultúrműsort, a mediátor pedig Varga Mária lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: