2013-09-26 16:43:19• hírek • Szatmár.ro

Tizenöt ország hangulata egy helyen

A polgármesteri hivatal előterében újabb kiállítás tekinthető meg - ezúttal Szekeres Melinda alkotásaiból.

Igazi világjáró a művész, akinek alkotásai csütörtöktől tekinthetők meg a polgármesteri hivatal előterében kialakított galériában. Szekeres Melinda a világ 24 országában járt, a tárlatban pedig 15 országban készült fotók láthatók: hangulatképek és portrék.

Melinda 1996-ban született Budapesten. Koszovóban, Brüsszelben, Sevillában és Budapesten járt iskolába, követve a három gyerekes, erdélyi származású, Argentínában felnövő, Egyesült Államokban főiskolázó, nemzetközi tekintélyű fotós édesapját, Szekeres Szabolcsot. Magyarul, angolul, spanyolul és franciául beszél. Édesanyja jelenleg Pekingben él, így nem csoda, hogy a világ számos országából vannak emlékei.

Szekeres Melindának ez az első tárlata Romániában, a szatmári kapcsolat pedig Gergely Csaba volt, akivel apa és lánya egy külföldi alkotótáborban találkozott és kötött barátságot.

A csütörtöki kiállításmegnyitót Cserey Csaba, Gheorghiu Roxana, Morar Loredana és Vékony József közös zenei előadása tette hangulatossá. A résztvevőket a Művészeti Iskola képviseletében Varga Mária köszöntötte, Gergely Csaba, az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének vezetője pedig méltatta a kiállított alkotásokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: