2020-01-16 12:34:04• hírek • Bede Emőke

Tizenöt migránsra bukkantak a határőrök egy személyautóban

A nagykárolyi és a szatmári határőrök egy közös akció során 15 bevándorlóra bukkantak egy, a román-magyar határ irányába tartó személyautó utasterében – tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.

Január 15-én, 21 óra környékén, alig 400 méterre a román-magyar határtól, egy községi úton a járőröző egyenruhások egy román rendszámú Dacia Lodgy-ra lettek figyelmesek. Az autó kormányánál egy 26 éves, Arges megyei fiatalember ült, utasként pedig nem kevesebb mint 15 külföldi állampolgár, köztük több gyermek zsúfolódott be a gépjárműbe. A sofőrt és utasait a határrendészet székhelyére kísérték, ahol megállapítást nyert, hogy heten 19 és 46 év közöttiek, de van velük nyolc, 1 és 14 év közötti kiskorú is. A népes csoport tagjainak túlnyomó része, szám szerint tizennégy személy Szíriából érkezett, a tizenötödik pedig iraki állampolgár, és mindannyian benyújtották már a román hatóságok felé menedékjogi kérelmüket.


A bevándorlók ellen illegális határátlépés kísérlete miatt eljárást indítottak, majd a romániai menekültközpontok felé irányították őket. Természetesen a sofőr sem úszta meg az esetet: a hatóság embercsempészet miatt büntetőjogi eljárást indított ellene, melynek első lépéseként 24 órára őrizetbe vették a férfit, az ügyészség pedig kezdeményezte ellene az előzetes letartóztatást is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: