2019-06-20 08:49:30• hírek • Bede Emőke

Tizenöt megyében okozott komoly károkat a vihar az elmúlt 24 órában

Tizenöt megye 21 településén okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás – adta hírül hivatalos Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A IGSU tájékoztatása szerint Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Krassó-Szörény, Konstanca, Gorj, Hargita, Iaşi, Maros, Neamţ, Szilágy, Szatmár, Tulcea és Valcea megyében adódtak komoly gondok az esőzések és az erős szél miatt. A katasztrófavédelmiseknek öt lakóházból, 37 pincéből és több mint 80 melléképületből kellett kiszivattyúzniuk a vizet. A viharos szél lesodorta négy épület tetőzetét, és kidöntött hat fát, melyek összesen 18 járművet rongáltak meg. Ugyanakkor Buzau megyében vélhetően annak a 80 éves bácsinak a hollteste került elő, akit még egy június 4-i áradás sodort el az állatai mellől.


Szerda reggel 7 és csütörtök reggel 7 óra között összesen 23 riasztást küldtek ki a RO-ALERT rendszer által, melyek a Fehér, az Arad, a Bákó, a Máramaros, a Neamt, a Szatmár, a Szilágy, illetve a Tulcea megyei lakosságot intették óvatosságra – derül ki az IGSU közleményéből.



Szatmárnémetiben a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék azonnali elnyelése kihívást jelentett a csatornák számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy városunk több utcájában is nehézkesen zajlott a közlekedés a magas vízszint miatt: óvatosan kellett közlekedniük autósoknak, gyalogosoknak egyaránt. A hatóságok hatékony közbelépésének köszönhetően azonban a kritikus pontokon sikerült felszámolni a „tavakat”, rövid időn belül normalizálódott a helyzet. Az esernyőket azért ne tegyük messzire, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat újabb sárga riasztást adott ki, mely csütörtökön déltől este 23 óráiig lesz érvényben.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: