2008-10-14 17:42:14• hírek • Parajdi Andrea

Vészhelyzetet imitálnak a nemzetközi hadgyakorlaton

Ebben az évben Szatmár megye ad otthont a Cross Landing 2008 román-magyar közös hadgyakorlati kiképzésnek. A Román Nemzetvédelmi Minisztérium és a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztériuma 2002-ben Aradon, kötött megállapodást a két ország légi erejének, valamint a kutató-mentő szolgálatának együttműködéséről.

A Cross Landing hadgyakorlatokat először 2006-ban szervezték meg Temesváron, majd 2007-ben Nagyváradon. Idén Szatmár megye területén hajtják végre október 27-30 között a három napon át zajló látványos elemekkel teli kiképzést. A gyakorlatok során balesetet imitálnak, majd helikopterrel felkutatják és egészségügyi ellátásban részesítik a sérülteket, ezzel téve hatékonyabbá a két ország közös fellépését a hasonló veszélyek ellen.

A kiképzés lényege a gyors beavatkozásban, a szakszerű együttműködésben, a zavartalan kommunikációban és a profi betegellátásban keresendő. A Szatmár Megyei gyakorlatok befejezését követően Magyarország területén is megszervezik a vészhelyzetek imitálását.

A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, illetve a Megyei Sürgősségi Helyzetek Bizottsága október 14-én, kedden egyeztetett a szervezési kérdésekről. A korántsem veszélytelen gyakorlatoknál jelen lesznek a Katasztrófavédelem, a SMURD, a Mentőszolgálat, a Rendőrség és a Csendőrség munkatársai is.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: