2017-03-09 09:30:33• hírek • Szatmár.ro

Kanyaróban halt meg egy majdnem 2 éves szatmári kislány

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ honlapján megjelent figyelmeztetés szerint szeptembertől február közepéig több mint háromezer megbetegedést regisztráltak Romániában. Attól tartanak, hogy a járvány más EU-s országokra is átterjed.

A gyermek válságos állapotban került a Nagyváradi Városi Kórházba.

A bihoreanul.ro nagyváradi hírportál információi szerint hétfőn a helyi kórházban vesztette életét egy 1 éves és 9 hónapos kislány. A gyermek kanyaróban szenvedett és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházból került a bihari megyeközpont kórházába.

„A kislányt a szatmári kollégák kérésére vettük át. Eredetileg Kolozsvárra szerették volna küldeni, de ott nem tudták fogadni. A beteg súlyos állapotára való tekintettel egyenesen az intenzív osztályra került, de sajnos pár óra múltán életét vesztette" - nyilatkozta szerdán Dr. Florin Maghiar, a kórház vezetője.

A cikk szerint a kislány egy Szatmár megyei vidéki településen élő roma család tagja volt. További 14 testvére van, közülük pedig nyolcan kanyaróval voltak kórházban február végén. Egyikük sem volt beoltva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: