2008-08-09 15:24:22• hírek • Csenteri Judit

Videokamerákkal a puskázás ellen

sergiumoga_Jövő évtől elképzelhető, hogy videokamerákkal fognak felvigyázni az érettségiken.

A főváros Tanfelügyelőségének elképzelése szerint, jövő évtől az érettségiken videokamerákkal lehetne felvigyázni, amelyek azonban nem a termekben lennének felfüggesztve, hanem a líceumok folyosóin.


Sergiu Moga, a főváros tanfelügyelőjének elmondása szerint, Bukarestben már az idei második érettségi forduló olyan líceumokban lesz megtartva, amelyek videokamerákkal rendelkeznek. A fővárosban 20 vizsgaközpont lesz, s ezek mind rendelkeznek a folyosókon felszerelt videokamerákkal. Ezáltal figyelemmel lehet majd követni, ha van olyan diák, aki többször is kikérezkedik a mosdóba, feltehetően azért, hogy jegyzeteiből inspirálódjon.

A tanfelügyelő nyilatkozatához azt is hozzáfűzte, hogy jövőre megpróbálnak akkora pénzügyi alapra szert tenni, hogy a most kikísérletezett dolgot a főváros minden líceumában gyakorlatba tudják ültetni. A tanfelügyelőség azért szeretné inkább a folyosókon elhelyezni a kamerákat, hogy ezáltal kisebb nyomást gyakoroljanak a diákokra.

Szintén a másolások miatt találták ki továbbá azt is, hogy az érettségi nemsokára kezdődő második fordulója alkalmával, a diákok a termekbe való belépésükkor, az íróeszközükön kívül minden más tárgyukat egy zsákba rakják bele.

A tanügyminiszter, Cristian Adomniţei támogatja a főváros azon ötletét, hogy videokamerákkal szereljék fel a líceumokat, s az ország minden más tanfelügyelőségét is arra bíztatja, hogy kövessék Bukarest példáját.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: