2011-06-07 16:36:15• hírek • Szatmar.ro

Tizennyolcadik lett Gyenes Szardínián

Szardínián száguldozott az elmúlt héten Gyenes Emánuel, ám közlekedési bírság helyett egy jónak mondható 18. helyet szerzett a tereprali-világbajnokság legutóbbi futamán. A szatmári motoros számára ez volt a második etap, amelyen idén részt vett a dubaji szezonnyitó után.

A tunéziai futamot kihagyó Gyenes Szardínia szigetén egy igen érdekes karambolba is belekeveredett: összeütközött egy vele szemben haladó motorossal. „Tetszett a terep, a verseny úgy egészében, csak az első nap voltak problémáim, mikor ütköztem egy velem szemben jövő motorossal. Szerencsére csak a motorom sérült meg, megment a navigációs rendszer, a továbbiakban nélküle mentem, el is tévedtem egy kissé, ráadásul 17 perces büntetést is kaptam. A többi napon azonban lassanként feljebb kapaszkodtam, általában a 14. hely körül végeztem, az Open kategóriában pedig tartottam a 4-5. helyet", mondta Mani hazaérkezése után.

Minden nehézség ellenére tehát összesítésben a 18. helyen végzett, míg a 450 köbcentisnél nagyobb motorokat magába foglaló Open kategóriában a negyedik helyet szerezte meg. A győzelmet az idei Dakaron is diadalmaskodó spanyol Marc Coma szerezte meg a francia Cyril Despres és a portugál Helder Rodriguez előtt, míg Mani két Vectra Racing-es csapattársa, Alex Gârbacea és Marcel Butuza a 32. illetve a 43. helyen végzett összetettben.


Gyenes a festői Szardínia szigetén fotó: vectraracing.com
Gyenes a festői Szardínia szigetén fotó: vectraracing.com


Gyenes egy 530 köbcentis KTM-el teljesítette a távot, aminek egyik oka, hogy a szűk, kanyargós útszakaszt ezzel könnyebb volt abszolválni, másrészt viszont a Dubajban használt 690-es motorját csak a futam előtt kapta vissza. „Mikor mentünk a versenyre, Olaszországban felvettük a genovai kikötőbe érkezett 690-es motort is, úgyhogy haza is hoztuk", mesélte a versenyző.

A világbajnokságból mellesleg már csak az egyiptomi futam van hátra, lévén, hogy a brazil futamon időközben törölték a naptárból. Gyenes jelenleg második saját kategóriájában, és ezt a pozíciót szeretné is megtartani a Fáraó-rali után is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: