2020-08-12 16:56:48• hírek • közlemény

Tizennyolc szatmári termelő hozza el portékáit a hétvégi vásárra

"Újabb konkrét intézkedésekkel támogatjuk a helyi termelőket, és hozzuk közelebb a szatmáriakhoz a helyi termékeket, hogy a hozzátartozóik számára a lehető legjobb minőségű, ízletes, műtrágyák nélkül termesztett hozzávalókból készíthessék el az ételeiket" - tájékoztat a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület.

E célból két projektet indított el a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület. Az első augusztus 3-án indult, amely során a Szatmári Termékek Karavánja által a lakónegyedkben árulták a termelők a Szatmári Termék védjegyű portékákat – friss zöldségeket és különböző mézeket  Egy hétig a 16-os lakónegyedben, majd az azt követő héten a 17-esben, az UFO-park szomszédságában, szintén friss zöldségeket, és minőségi halmihegyi borokat vásárolhattak az ott élők.


A hétvégén, egészen pontosan augusztus 15-én és 16-án, szombaton és vasárnap, naponta 10.00 és a 18.00 óra között először lesz megszervezve a Kossuth-kertben a Szatmári Termékek Vására, amely a tervek szerint ezt követően minden hónap második hétvégéjén meg lesz rendezve. Az eseményen 18 Szatmári Termék védjegyes helyi termelő kínálja majd a mínőségi portékáit.


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával és Nemzeti Együttműködési Alap segítségével megszervezett vásár előkészületei már a végénél tartanak, így szombaton mindent adott lesz ahhoz, hogy a vásárlók megfelelően legyek kiszolgálva.


Augusztus 15-én és 16-án a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület várja Önöket, hogy megismerjék azokat a termelőket, akik nap mint nap azon fáradoznak, hogy a legjobb hagyományos termékeket és vegyszermentes, zamatos zöldségeket kínáljanak nekünk, szatmáriaknak. A Szatmári Termékek Vásárán megtalálhatóak lesznek többek között a szezonális zöldségek, különböző gyümölcsök, minőségi hústermékek és sütemények, többféle méz, szörpök, lekvárok, borok, pálinkák, kézműves sörök, és természetesen az egyedi kézműves termékek is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: