2016-04-15 15:53:31• hírek • Szatmár.ro

Tizennégy megye diákjai versenyeznek a hétvégén a VVVV országos döntőjében

Összesen 164 diák versenyez az idén az országos szintű megmérettetés, a Vidám Versek Versmondó Versenyének döntőjében. Románia legvidámabb, diákoknak szánt vetélkedőjének fináléja a péntek délután megtartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében tartották péntek délután a XVI. Vidám Versek Versmondó Versenyének ünnepélyes megnyitóját. Elsőként Ádámkó István igatgató köszöntötte a verseny résztvevőit és kísérőiket, felidézve a vetélkedő kezdeteit.

Alapjában véve ugyanis a VVVV egy iskolán belüli vetélkedőként indult, ám népszerűsége az elmúlt években folyamatosan nőtt, előbb megyei verseny lett belőle, az utóbbi években pedig már országos szinten megrendezik ezt, a döntő pedig hagyományosan Szatmárnémetiben van.

"Isten irgalmas, és megvan a maga humora. Hál' istennek! A Jóisten nem ellensége a jókedvnek, vidámságnak - azok a mennyország földre csempészett darabjai. Azt mondják, a tisztaság fél egészség. Úgy vélem, akkor bizonyosan a másik fele a nevetés, mert az is gyógyít" - ezekkel a szavakkal kívánt jó szórakozást a közönségnek és sikeres produkciókat a versenyzőknek Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök.

A folytatásban Mátyás Emőke, az elemi és óvodai magyar nyelvű oktatás minisztériumi tanfelügyelője, Calin Mihai Pasca Durla Szatmár megyei főtanfelügyelő és Gál Gyöngyi Szatmár megyei helyettes főtanfelügyelő kívánt sok sikert és jó szórakozást az egybegyűlteknek.

A XVI. VVVV megnyitóját a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak a műsora tette színesebbé. A diákok egyebek mellett a Négyszögletű Kerek Erdő című mesefüzérből is előadtak jeleneteket.

Az országos szakaszt megelőzően a vetélkedő Szatmár megyei döntőjét 2015 decemberének elején tartották, akkor az egész megye területéről több mint 70 diák állt színpadra és mutatta meg tehetségét.

A versenyre szombaton reggel 9 órától kerül sor két helyszínen: a kisiskolások az iskola dísztermében, míg az általános iskolás diákok a püspöki palota dísztermében adják elő választott vidám verseiket. Az előadásokat ezúttal is neves zsűri értékeli, az ünnepélyes díjátadás pedig szombat délután öt órakor kezdődik a Hám János Líceum dísztermében.

A rendezvényt a Nemzeti Oktatási és Tudományos Kutatási Minisztérium, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, illetve a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: