2012-06-11 17:37:22• hírek • Kocsis Zoltán

Tizennégy községben szünetelt az áramszolgáltatás

A vasárnap hajnalban illetve délutáni vihar jelentősen hátráltatta az önkormányzati választások menetét: sok helyen késlekedett a szavazatok számlálása, az is előfordult, hogy lepecsételték az urnákat és csak reggel láttak hozzá a számláláshoz.

A első problémák már vasárnap kora reggel jelentkeztek, amikor nyolc Szatmár megyei település is áramellátás nélkül maradt a hajnali vihar miatt. Délutánra az Országos Meteorológiai Hivatal narancssárga jelzést adott ki, jégesőt valamint erős vihart jelezvén. Ez fél hat körül elérte Szatmárnémetit, előbb diónagyságú jégdarabok hullottak az égből, aztán nagy villámlások és dörgések közepette kiöntötték azt a bizonyos dézsát.

A vihar következtében Szatmár megyében 14 község és a hozzá tartozó számtalan település maradt villanyáram nélkül. De komoly gondokkal küszködött Avasfelsőfalu és Szatmárnémeti is: a megyeszékhelyen több negyed maradt áram nélkül.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal közbelépésre több szavazóházban generátorokkal biztosították az áramellátást, ami lehetővé tette a szavazatok megszámlálását. A megye több településén azonban felfüggesztették a számlálást és lepecsételték az urnákat.

Hétfő reggelre még a megye 9 településén voltak gondok az áramellátással.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: