2013-08-29 14:38:06• hírek • Póti Orsolya

Lezárult a Kisiparosok Kamarájának projektje

Augusztus 29-én, a Sváb Házban projektzáró rendezvényre került sor a Szatmár Megyei Kisiparosok Kamarája szervezésében. A Humán Erőforrás Fejlesztése Operatív Program keretében zajló projekt érkezett a végéhez, amelynek keretében többek között közel 150-en szereztek valamilyen képesítést.

„A humán erőforrások fejlesztése a Szatmár megyei településekben a kézműves mesterségek és a turizmus ágazatban" elnevezésű projekt keretében a Szatmár Megyei Kisiparosok Kamarája folyamatosan tanfolyamokat szervezett, melyeken szakmához és a Munkaügyi Minisztérium által elismert diplomához juttatták a munkavállalás terén hátrányos helyzetben levő személyeket.

A képzések során főleg vidéki, munka nélküli személyek kezébe próbáltak egy-egy szakmát adni, amely segít a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. A projekt keretében kőműveseket, asztalosokat, vízvezeték-szerelőket, villanyszerelőket, kéményseprőket, pincéreket, panzió-vezetőket és szakácsokat képeztek ki.

Az augusztus 29-i projektzáró keretében elhangzott, hogy a projekt során összesen 253 személyt tájékoztattak a szakképzések fontosságáról, és 200 személynek adtak tanácsot a szakképzéseken való részvétel és a munkavállalás kapcsán.

A tanfolyamokon összesen 149 személy vett részt: 37-en szakács , 24-en felszolgáló, 18-an panzióvezető, 17-en kőműves, 15-en vízszerelő, 14-en asztalos, 12-en villanyszerelő és szintén 12-en kéményseprő képesítést szereztek - tudtuk meg Hölczli Josef, a Szatmár Megyei Kisiparosok Kamarájának megbízott vezetőjétől.

A szakmai képzéssorozat megszervezésén kívül a projekt fő tevékenységei között szerepelt egy népszerűsítő kampány megrendezése, két, a kézműves mesterségek és a turizmus ágazatára vonatkozó szakmai útmutató szerkesztése, kisvállalkozás és online tanácsadás kialakítása négy szakaszban, illetve a stratégiák kidolgozása.

A projekt céljai között szerepelt a munkaerő versenyképességének javítása a munkaerő-piaci igénynek megfelelő képzettség biztosításával, a foglalkoztatási szint emelése, a munkanélküliség csökkentése, a vállalkozói szellem növelése, a foglalkoztatás javítása a kézműves ágazatban, illetve más nem-mezőgazdasági ágazatban, valamint a vidéki életminőség javítása.

„A humán erőforrások fejlesztése a Szatmár megyei településekben a kézműves mesterségek és a turizmus ágazatban" elnevezésű projekt összértéke 1.807.125 lej.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: