2012-03-05 18:05:47• hírek • Szatmar.ro

Tizennégy évesen kilenc hónapos terhes

Miután pénteken arról számolt be a Szatmár Megyei Rendőrség, hogy egy 14 éves sárközújlaki kislány teherbe ejtése miatt büntetőjogi eljárást indítottak, hétfőn egy újabb, hasonló esetről tesznek említést.

A hétvégén egy szintén 14 éves leány tárcsázta a 112-es egységes segélyhívó telefonszámot, ezúttal Királydarócon. A kamasz szülési fájdalmakra panaszkodott, lévén, hogy immár a terhesség kilencedik hónapjában van.

Mivel a leendő anya még nem töltötte be a 15. életévét, a Tasnádi Rendőrség büntetőjogi eljárást kezdeményezett a 21 éves, szintén királydaróci Bobi. S. ellen, akivel - akárcsak a sárközújlaki esetben - a fiatal lány immár egy éve élt élettársi viszonyban.

A történtek azért is elgondolkodtatóak, mivel az utóbbi időben megszaporodtak a hasonló esetek Szatmár megyében: az elmúlt öt hónapban ez már a hatodik hasonló eset. A legmegdöbbentőbbre február közepén derült fény, amikor egy alig 13 éves csanálosi kislányról derült ki, hogy terhes. Azt megelőzően egy 14 éves nagyszokondi lányról derült ki hasonló. Korábban egy 15 esztendős érmihályfalvai lánynál állapítottak meg terhességet - ő már egy éve élettársi viszonyban élt egy helybeli férfival. Október végén pedig egy 14 éves tasnádi kamaszlány hozott világra egy fiúgyermeket Nagykárolyban.

Egy, a Gandul napilapban 2010-ben közölt felmérés szerint Románia lakosságának 17%-a még a 15. születésnapja előtt elvesztette szüzességét, 54%-uk pedig 15. és 20. életévük között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: