2014-03-29 18:37:07• hírek • Szatmár.ro

Tizennégy csapat vett részt az anyanyelvi vetélkedőn

A Szóhercegnők és a Betyárok jutottak tovább a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő megyei szakaszáról.

A Kölcseys tanítónénik - Sárossi Melinda, Kallós Enikő és Szőke Réka - szervezésében került sor szombat délelőtt a negyedik osztályos kisdiákok számára szervezett Kőrősi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő megyei szakaszára a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ebédlőjében. Ezen eldőlt, melyik az a két csapat, amelyek megyénket képviselik az áprilisban megrendezésre kerülő országos döntőn. A vetélkedő ezen szakaszán nagykárolyi, szatmárnémeti, bogdándi, kökényesdi diákok vettek részt, összesen 14 háromtagú csapat.

A vetélkedő csapatok végső eredményéről két pontszám döntött, ebből az egyik a szombati vetélkedőn elért eredmény volt. Ekkor játékos nyelvtani feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak, szólásokat-mondásokat megmagyarázniuk illetve régi szavak-kifejezések jelentését megfejteni. A csapatok egy-egy tagja szépolvasásból is vizsgázott - egy ismeretlen szövegből kellett felolvasniuk. A diákok kreativitását is próbára tették - a csapatok egy-egy rögtönzött jelenetet is előadtak. A vetélkedő középpontjában Móra Ferenc állt, a feladatok pedig a Kincskereső kisködmön című regényhez kötődtek.

A másik pontszám a Napsugár gyermekújságban megjelent nyelvtani, nyelvhelyességi feladatok megoldásából származott, amelyet a csapatok az elmúlt hónapok lapszámaiban találtak - ezeket be kellett küldeniük a lap szerkesztőségébe. A megyei szakaszon való részvétel egyik feltétele volt az elmúlt hónapok szorgalmas munkája.

A továbbjutó csapatok:

- a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola Szóhercegnők csapata. Ennek tagjai: Takács Klára, Pándi Blanka és Sike Zsuzsanna. Tanítónőjük: Reich Annamária.
- a bogdándi Petri Mór Általános Iskola Betyárok csapata. Ennek tagjai: Nagy Zsuzsa, Nagy Viktória és Nagy Kevin. Tanítónőjük: Kürti Csilla.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: