2017-02-19 09:11:48• hírek • Agerpres.ro

Tizenkilencedik napja tüntettek a kormány ellen

Szombat este tizenegy után a kormány lemondását követelő tömeg elhagyta a Győzelem teret - a tüntetéssorozat tizenkilencedik napja véget ért. Tüntettek az ország több nagyvárosában is.

Szombaton néhány száz tiltakozó gyűlt össze a kormány előtti téren. Az emberek azt skandálták, hogy "PSD, a vörös pestis, 'Éjjel, mint a tolvajok', 'Nem adjuk fel. Kitartunk', 'Mondjatok le', 'Vigyen el a DNA'. Egyes tiltakozóknál Románia és az Európia Unió zászlói voltak, illetve táblák olyan feliratokkal, hogy 'Ki a börtöntöltelékekkel a politikából', 'Olyan kormányt akarunk, amely a népért dolgozik'.

Tüntetések voltak szombaton a Sorin Grindeanu vezette kormány ellen Kolozsváron, Brassóban, Nagyváradon és Jászvásáron is.

Kolozsváron mintegy 100 ember gyűlt össze a Főtéren és a korábbi napok szokásához híven este nyolc óra után körbemenetelték a központot. Itt február 5-én voltak a legtöbben, amikor 50.000 ember vonult az utcára.

Brassóban mintegy 70 személy gyűlt össze a prefektúra előtt, hogy a kormány ellen tüntessen. A tiltakozók utóbb a tanácstérre vonultak, ahol este kilenckor elénekelték a himnuszt. Brassóban február 4-én voltak a legtöbben, amikor 15.000 személy tüntetett.

Nagyváradon mintegy 50 ember gyűlt össze tiltakozni a központban. A szervezők azt mondták: kitartanak, jóllehet létszámuk jelentősen visszaesett.

Jászvásárban mintegy 40 személy tüntetett az Egyesülés téren.

A tüntetők minden városban kormányellenes szlogeneket skandáltak.

Sehonnan nem jelentettek incidenseket. (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: