2011-02-10 15:36:45• hírek • Szatmar.ro

Déli körútra indult a VSK

Péntek reggel indult Bukarest felé a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata és csak jövő szerdán tér vissza. A rájátszás jelenlegi éllovasa az elkövetkező hat napban két fontos mérkőzést vív majd otthonától távol: szombaton Bukarestben, kedden pedig Alexandrián.

Szombat délben (pontosabban 12.30-kor) a bajnoki pontvadászat rájátszásának hatodik fordulójában a VSK a Bukaresti Rapid otthonában próbálja megtartani a tabellán elfoglalt vezető pozícióját. Amíg a szatmáriak eddig valamennyi meccsüket megnyerték és az első helyen állnak, addig a Rapid egy győzelmével az utolsó előtti pozícióban szerénykedik. Azt az egy győzelmét is a tökutolsó Olimpia ellen szerezték (72-54), emellett azonban odahaza kikaptak a Craiovától (69-73) és vesztesen hagyták el a pályát Aradon (54-89) és Temesváron (68-75) is.

„Mindenképpen folytatni kell a győzelmi sorozatot, ám oda kell figyelni, a Rapid ugyanis kellemtelen ellenfél tud lenni. Florina Diaconu és Crsitina Perta személyében két olyan játékosuk van, akik képesek egymagukban meghatározni egy meccs kimenetelét. Az igaz, hogy ezt eddig nem tették meg" - nyilatkozta Éles Péter menedzser.

Nem szerepel valami jól az Alexandria sem, hisz alig egy ponttal előzik meg a Rapidot, így kedden, a Román Kupa negyeddöntőjében is a VSK számít esélyesnek. Győzelem esetén Dan Fleseriu tanítványai alaposan megkönnyítenék dolgukat a visszavágóra.

„Ez a pár napos kiruccanás jót is fog tenni a lányoknak, mentálisan jobban összeszedik magukat, egy időre megszabadulnak az itthoni apró problémáktól. Az együttlét alatt pedig több időt lehet beszélgetni a játékosokkal", világított rá a túra pozitívumaira Éles Péter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: