2014-02-13 17:13:06• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenkilenc taxis engedélyét vonták vissza

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának illetékesei az elmúlt héten száznál több taxist ellenőriztek. Az akció célja az volt, hogy megvizsgálják a taxizók működési engedélyeit és kiszűrjék mindazokat, akik engedély nélkül végzik a tevékenységet.

A február 4-12. között lefolytatott akció során összesen 121 taxi dokumentumait és tevékenységét vették górcső alá. A hivatal tájékoztatása szerint közülük 19-nél állapítottak meg komoly szabálytalanságokat, amiért mindannyian működési engedély nélkül maradtak.

A hatóság emberei nem csak ezt a radikális módszert vetették be, volt aki megúszta pénzbüntetéssel is. Bírságot összese 23-at vetettek ki, ezek összege pedig 75.000 lej.

Szatmárnémetiben a hivatal szerint közel 750-en rendelkeznek taxis engedéllyel. A törvény értelmében azonban, amely a lakosság számát veszi alapul az engedélyek számának megállapításakor, négyszázan működhetnének. A taxisok számának csökkentése azonban nem drasztikus módon történik, így még évekbe telhet, míg eléri a törvény által szabta kereteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: