2019-01-19 06:27:41• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Tizenkilenc éves fiatalember vesztette életét az influenza miatt

Még egy személy életét vesztette influenzában, ezzel 18-ra nőtt a vírus okozta elhalálozások száma - közölte pénteken az Országos Közegészségügyi Intézet.

A legutóbbi áldozat egy 19 éves, Prahova megyei fiatalember, akit A típusú influenzával diagnosztizáltak. A fiatalember kórtörténetében több más betegség is szerepelt, és nem volt beoltva influenza ellen.
 

A Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT) legfrissebb, pénteki közleménye szerint január 13-ig 1 244 299 személy kapta meg a védőoltást, ennek ellenére az influenza napról napra terjed. A legtöbb új esetet a fővárosban regisztrálták, ahol az összesítés szerint az elmúlt héten 142-en betegedtek meg. Konstanca megyében 37, Argesben 16, Aradban pedig 12 igazoltan influenzás új megbetegedést jegyeztek a január 7. és 13. közötti időszakban.
 

Ugyancsak ez a kimutatás világít rá a tényre, hogy Szatmár megyébe is megérkezett az vírusos megbetegedés, a laboratóriumi vizsgálatok már két esetben igazolták az orvosok sejtését. A környező megyék is hasonló cipőben járnak: Szilágy megyében kettő, Biharban egy páciensről tudnak. Halálesetet szerencsére körzetünkből nem jelentettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: