2010-01-10 13:06:36• hírek • MTI/dpa

Tizenkilenc éves a szeretője

Szexbotránya miatt le kell mondania képviselői mandátumáról és pártjából is távoznia kell az északír miniszterelnök feleségének - jelentette a brit média vasárnap pártbeli forrásokra hivatkozva.

A 60 éves Iris Robinson - Peter Robinson miniszterelnök felesége - bevallotta, hogy 19 éves szeretője van. Ráadásul olyan üzleti ügyekbe keveredett, amelyeket - képviselői tisztségéből adódóan - be kellett volna jelentenie. A botrány férjét is érinti, aki állítólag tudott ezekről az üzleti ügyekről. Peter Robinson a brit média szerint most a politikai túlélésért küzd.

Iris Robinson tagja mind az északír, mind pedig a londoni parlamentnek, és most mindkét mandátumot vissza kell adnia, és távoznia kell a protestáns Demokratikus Unionista Pártból (DUP) is.

Shaun Woodward, a brit kormány északír ügyekkel foglalkozó minisztere a hétvégén az összes északír pártot felszólította, hogy ne veszélyeztessék a megbékélési folyamatot. Ez - mint mondta - "rendkívüli felelőtlenség" lenne. Észak-Írországban évtizedeken át terror uralkodott a katolikusok és protestánsok között. Peter Robinson egy olyan kormányt irányít, melyben a korábbi ellenségek, a protestáns DUP és a katolikus Sinn Fein vesznek részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: