2019-08-01 11:31:33• hírek • Bede Emőke

Tizenkettőt egy csapásra: ittas vezetőket és gyorshajtókat fogott a rendőrség

A megye számos pontján ellenőrizték a forgalmat szerdán a közlekedési rendőrök, szabálysértő pedig akadt bőven, így nem is csoda, hogy több tucat helyszíni bírságot róttak ki egyelten nap alatt.

Július utolsó napján több mint 100 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodó sofőrök, melyeknek összértéke eléri a 44 300 lej, kiegészítő intézkedésként pedig 12 vezetői engedélyt függesztettek fel. Utóbbiak közül ötöt azért nem adtak vissza a tulajdonosának, mivel a megengedettnél jóval gyorsabban hajtottak, a radar lakott területen belül 103 és 132 km/h közötti sebességgel kapta őket lencsevégre. További öten pedig azért váltak ideiglenesen gyalogossá, mert a szondás vizsgálat pozitív eredményt hozott.


Ugyanakkor volt egy olyan szatmári sofőr is, aki nem úszta meg ennyivel. A 35 éves férfit Szamoskóród területén állították félre közúti ellenőrzés céljából, ám tovább már engedték, ugyanis leheletében nem kevesebb, mint 1,44 mg/l légalkoholszintet mutatott ki a szonda. Noha az alkohol hatása személyenként eltérő, de ahhoz kétség sem fér, hogy ez a szint már a súlyos ittasság kategóriájába tartozik, ezért a rendőrség bűnügyi eljárást indított az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: