2019-06-04 08:21:04• hírek • Közlemény

Tizenketten konfirmáltak Mikolában

Képek: refszatmar.eu
Képek: refszatmar.eu

Ha mindannyian ugyanabban az évben születtek volna, akkor is azt mondanánk, predestináció. De nem így történt. Akkor meg méginkább eleve elrendelés az, hogy pontosan tizenketten konfirmáltak 2019-ben Mikolában – tudtuk meg Higyed István lelkipásztortól.

Nem volt tökéletes ez a közösség, bár a tizenkettes szám erre utal, azonban tele volt komolysággal, szorgalommal, segítéssel, huncutsággal, kedvességgel, barátsággal, érdeklődéssel, kérdésekkel, szeretettel, tisztelettel, reménységgel, hálával, hogy csak pont annyit említsünk lényük sugárzásából, amely létszámukkal megegyezik.

 

A zodiákus, a hónapok, az óralap számainak egységes téridő-rendszere az Ószövetség 12 törzse, Jézus tanítványainak és (horribile dictu) az Európai Uniós zászló csillagainak száma is magában hordozza a tizenkettes immanens és transzcendens üzenetét.

 

„Nekünk ez a tizenkettes azt jelentette, hogy fiúk és lányok, egészségesek és kevésbé azok, Isten és a gyülekezet előtt egyformán tehettünk bizonyságot.” – szólt a beszámoló, majd a Róma 10,8-17 és a 34. Zsoltár 9. verse indítottak útnak.

 

Az ünnepi köszöntők során elhangzott vers néhány sorával kívánunk minden Úrvacsorára készülő társunknak cselekvésben teljes hitvalló életet.

 

"Szeresd a társad, segítsd meg őt.

Ne hagyd a porban küszködőt.

Ezen az úton együtt kell járni

És az Út végén Jézus fog várni."

 

Az ünnepi alkalom teljes képgalériáját erre a hivatkozásra kattintva tekintheti meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: