2009-09-05 12:25:41• hírek • Szatmár.ro

Tizenkétszeresére nőtt a jogosultak száma

Hatszáz helyett nyolcezerre nőtt a liszt-cukor támogatásra jogosultak száma Szatmárnémetiben.

A kormány rendelkezésinek értelmében, nem csak a TSZ-nyugdíjasok és a veteránok jogosultak a liszt-cukor támogatásra, hanem mindenki akinek 400 lej alatti nyugdíja van, illetve szociális segélyre jogosult - tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől. Ezzel a változtatással nem kevesebb mint tizenkétszeresére nőtt a liszt-cukor segélyre jogosultak száma, vagyis az eddigi 600 személy helyett 8000 személynek kell kiosztani a támogatást, mely több szempontból igen megnehezíti a Szatmárnémeti Szociális Közszolgálat (SPAS), így az önkormányzat dolgát.

Eddig az Árpád utcai egykori szociális konyha épületébe vehették át a liszt-cukor támogatást a rászorulók, azonban a jogosultak számának ilyen mértékű növekedése miatt az önkormányzatnak más helyett kell találnia erre a célra. További problémát okoz a személyzet hiánya, hiszen csupán harminc alkalmazott foglalkozik a liszt-cukor támogatás kiosztásával. Ezen személyzet jó része hamarosan a fűtéstámogatás megítélésével, kiosztásával fog foglalkozni, ami azt jelenti hogy idén ősszel is körülbelül 15 ezer kérvényt kell elbírálniuk.

„A személyzeti problémákkal kapcsolatban felvettük Marc Adriannal, a Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatójával a kapcsolatot, aki megígérte lehetőségekhez mérten kisegítik a SPAS-t a támogatás kiosztásának időszakában. A helységproblémára is minél hamarabb szeretnénk megoldást találni, hiszen a liszt-cukor támogatás egy része már megérkezett a vetési raktárba"- fejtette ki az alpolgármester.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: