2018-12-17 09:59:52• hírek • Bede Emőke

Tizenkétezer Szatmár megyei háztartásban volt áramkimaradás a hétvégén

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

Olyan vastag hótakaró lepte be Szatmár megyét a hétvégén, mely sajnos sok helyen komoly gondokat okozott. A hatalmas teher alatt megadták magukat a faágak: autókra és vezetékekre dőltek, utóbbiakat több helyen el is szakították.

Az energiaügyi minisztérium vasárnap este kiadott közleménye szerint a legnagyobb gondokat Szatmár, Temes, Arad, Buzau, Gorj, Máramaros és Bihar megyében okozta a havazás. Vasárnap délután, 13 órakor tetőzött az áram nélkül maradt háztartások száma, országos szinten kb. 289 400 háztartásban szünetelt a szolgáltatás.
 

Szatmár megyében az egyszerre szolgáltatás nélkül maradt lakások, házak száma 12 317 volt. Bár ez megyénk lakosságát nem vigasztalja, más megyékben még súlyosabb helyzet alakult ki. Temes megyében 67 994, Arad megyében 38 386, Biharban 28 300, Máramarosban pedig 17 000 háztartásban volt áramkimaradás. Az energiaügyi miniszter arra kérte a különböző áramszolgáltatókat, maximalizálják a helyszínekre kivonuló csapatok számát, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy mihamarabb visszaállhasson a rend. A szolgáltatók becslése szerint egyébként a hétfői nap végére sikerül mindenhol orvosolni a kialakult helyzetet.
 

Nos, a terepen dolgozó csapatokra kétségtelenül kemény munka vár, főleg annak tekintetáben, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat további havazásokra figyelmeztet. Mint honlapjukon írják, kedd délig havazásra, hóviharokra lehet számítani Olténia északi és keleti részén, Munténia nyugati részén, Erdélyben, a Máramarosban, valamint a Keleti- és a Déli-Kárpátokban. Az OMSZ prognózisa szerint akár 10-20 centiméteres friss hóréteg is kialakulhat az ország ezen részein. A hólapátokat tehát tartsuk készenlétben, az utakon pedig óvatosan közlekedjünk.


Folyamatosan dolgoznak a csapatok. (Fotó: Electrica Facebook-oldal)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: