2012-12-05 15:34:44• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenkét milliót költött a Megyei Tanács az Avas útjaira

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A Szatmár Megyei Tanács idén ősszel öt útszakaszt, összesen húsz kilométernyi útszakaszt rehabilitált, amire 12 millió lejt költött. Valamennyi az Avas régióban található.

A szerdai nap folyamán két útszakaszt adtak át hivatalosan is a forgalomnak az MT vezetői: a Avasújváros és Nagyhegy közötti DJ109I megye utat valamint a Bujánháza - Tarsolc - Komorzán útvonalon haladó DJ109K jelű megyei utat. Az első szakasz hossza 4,8 kilométer és 3,783 millió lejbe került, míg a második hossza 5,2 kilométer és 2,531 millió lejbe került.

Az ősz folyamán további három szakaszt újítottak fel Szatmár megyében. Az egyik a Máriavölgye és Túrvékonya közötti DJ197 jelzésű két kilométer hosszú megyei út, amelynek munkálatai 803.000 lejbe kerültek; a másik a Kisgérce és Turc közötti 5,6 kilométernyi DJ109L elnevezésű megyei út, amely 3,8 millió lejbe került valamint a Nagytarna belterületén található DJ109M, amelyre 1,064 millió lejt fordítottak.

Mindezen az útvonalakon új aszfaltréteget húztak a régire, szükség esetén megerősítették az alapot, rendezték az út menti árkok partjait.

Érdekesség, hogy egyszerű számítások szerint egy kilométer rehabilitálása átlagosan 1,6 millió lejbe került. Miközben a Ziarul Financia ősszel megjelent cikke szerint a közlekedésügyi minisztérium által elfogadott standard ár egy kilométer országút esetén 750.000 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: