2012-04-13 16:03:25• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenkét gyerekes családnak segített a rendőrség

Az ortodox húsvét küszöbén rendhagyó akcióra szánta rá magát a rendőrség: egy nem mindennapi családot ajándékozott meg. A Kató családnak ugyanis tizennégy tagja van - tizenkét gyerek és a két szülő.

A nem túl jó hírű Ostrovului utcára ezúttal nem valami balhé vagy bűnügy miatt fordult be a rendőrség autója péntek délelőtt. Marius Muresan, a rendőrökből álló Alexandru Ioan Cuza Alapítvány elnöke több doboznyi élelmiszerrel kereste fel a Kató családot. Az ajtót az anyuka nyitotta ki, aki öt gyerekével fogadta a vendégeket. A legtöbb esetben ez a létszám a család egészét jelenti, ebben az esetben viszont kevesebb, mint a felét.

„Az errefelé szolgálatot teljesítő kollégák ismerik a család helyzetét. Nagyon rendes, tisztességes család, akik soha nem kértek segítséget. Mégis, nem ez az első alkalom, amikor igyekszünk segítségükre lenni", mondta Muresan.

A Kató család tizennégy tagja egy garzonban lakik. A családfő egy bútorgyárban csoportfelelős, ami a család egyetlen jövedelemforrása. Ezen kívül gyereknevelési pótlék, valamint a szomszédok segítsége járul hozzá megélhetésükhöz.

Noha a lakás egyetlen szobájának falaihoz mindenütt matracok vannak támasztva, nehéz elképzelni, miként tud egy ilyen kicsi helyen egyszerre aludni tizennégy ember. „Szerencsére a lakás a mienk, kifizettük, úgyhogy ebből a szempontból nyugodtak vagyunk", mondja az anyuka, miközben legkisebb, három éves gyerekét tartja karjaiban.

A legidősebb Kató-gyerek 19 éves és szakiskolába jár, további hét általános iskolába, kettő pedig óvodába. A nevüket és korukat viszont már az anyának is nehezére esik a gyerekek segítsége nélkül felsorolni...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: